Prostreno.cz

Losos v pečícím papíru

Tento recept, přestože je jednoduchý , dokáže přinést úžasný zážitek z jídla.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 539 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks filet z lososa - 350 – 400 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce oleje - na potření pečícího papíru
  • Na posypání
  • 4 lístky čerstvé šalvěje - nakrájené na tenké proužky
  • 1 snítka čerstvého koriandru - pouze lístky
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí
  • Na potření
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bio kečupu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180° C .
  2. Malou zapékací misku vyložte pečícím papírem , papír potřete olejem.
  3. Lososa potřete z obou stran solí a položte ho do misky , pokud máte lososa s kůží , položte ho kůži dolů.
  4. Lososa posypte černým pepřem , potřete ho majonézou a kečupem.
  5. Pečící papír přeložte přes rybu ,nechte kousek volného místa ,aby ryba nebyla zcela zabalená . Před pečením nechte 10 minut odležet .
  6. Lososa pečte 15 -25 minut podle velikosti filetu.
  7. Mezitím v misce smíchejte šalvěj , lahůdkovou cibulku a koriandr.
  8. Upečenou rybu vyjměte z trouby a ihned ji posypte šalvějí s cibulkou a koriandrem.

TIP:

Použijte například OTMA kečup Bio






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos v pečícím papíru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat