Prostreno.cz

Fazolová polévka se zeleninou

K přípravě můžete použít jakoukoli zeleninu, která vám chutná. Fazole také nemusí být zrovna bílé velké , ale můžete použít ty co máte raději ,nebo které máte zrovna v zásobě doma.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 61 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g konzervovaných fazolí cannellini
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks středně velké brambory
  • 6 ks malých růžiček květáku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájených celerových listů

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte omyjte a nakrájejte je na plátky , plátky ještě překrojte na poloviny.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na menší plátky .
  3. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky .
  4. Očištěný celer bez natě nakrájejte na malé kousky .
  5. V hrnci na rozehřátém oleji zeleninu orestujte.
  6. Zeleninu zalijte vývarem ,přidejte růžičky květáku ,tymián ,propláchnuté ,scezené fazole a vařte , až bude zelenina měkká.
  7. Polévku podle chuti osolte a podávejte ji posypanou nakrájenými listy celeru.

TIP:

Nemáte-li domácí vývar , použijte vodu s 1 lžíci sypkého bio zeleninového vývaru , nebo zeleninový bujón bez přidaných ochucovadel.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat