Prostreno.cz

Marinovaný tvaroh

Marinovaný tvaroh můžete podávat jako chuťovku k vínu nebo pivu . Marinovaný sýr je i skvělou přísadou do zeleninových salátů , můžete jim nahradit balkánský sýr , který je poměrně slaný .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 357 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • Na marinádu
  • 150 ml olivového ,nebo řepkového oleje - nebo podle potřeby
  • 3 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 1 lžička medu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu – pouze lístky
  • 1 lžíce lístků čerstvého estragonu
  • 2 snítky nakrájené zelené petrželky
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Sýr opatrně rozkrojte a položte ho do malé , ploché misky, co nejmenší , ale aby se tam celý vešel a dal se přikrýt víkem.
  2. Med, bylinky a pepř smíchejte s olejem a osolte.
  3. Sýr přelijte připraveným olejem a posypte plátky česneku .
  4. Misku přikryjte a dejte do chladničky na minimálně 5 hodin. Během marinování sýr několikrát otočte.

TIP:

Tvrdý tvaroh koupíte buď ten na strouhání , nebo rovněž tvrdý tvaroh ,ale nepoužívá se jen na strouhání . Je jich více druhů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný tvaroh

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat