Prostreno.cz

Telecí játra na šalvěji

Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na jejich přípravu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 955 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy19g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 – 2 cm .
  2. Plátky obalte v hladké mouce.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a olej.
  4. Přidejte lístky šalvěje ,plátky jater a zvolna je z obou stran opečte.
  5. Hotová játra osolte a podle chuti opepřete.

TIP:

V Británii se k takto připraveným játrům podává ostružinový džem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,93g
  • Sacharidy:

    181,23g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    204,85g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na šalvěji

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat