Prostreno.cz

Kořeněné , dušené červené zelí

Zelí dušené s jablky , červenou cibulí ,červeným vínem a voňavým kořením.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 296 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy13g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g červeného zelí
  • 1 ks červená cibule
  • 2 ks kyselá jablka
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 200 ml červeného vína
  • 100 ml vody
  • 1 ks tyčinka skořice
  • 4 ks celé hřebíčky
  • 1 ks bobkový list
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na nudličky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  3. Omytá jablka nakrájejte na tenké plátky.
  4. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájené zelí, nakrájenou červenou cibuli , jablka a 5 minut míchejte .
  5. Přidejte víno , vodu , červený vinný ocet ,cukr ,sůl a přiveďte k varu.
  6. Skořicovou tyčinku, hřebíček, bobkový list a kuličky pepře vložte do sáčku na vaření koření , přidejte ho do červeného zelí .
  7. Červené zelí duste na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání 45 minut . V případě potřeby přidejte více tekutiny.
  8. Před podáváním odstraňte koření .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné , dušené červené zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat