Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

Lilky plněné houbami jsou úžasnou pochoutkou vhodnou jak pro předkrm , tak pro hlavní jídlo. Jako hlavní chod podávejte lilky s ochuceným bílým jogurtem, vařeným bulgurem , nebo rýží.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 342 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Lilek podélně rozkrojte , lžící vyškrábněte dužinu a nahrubo ji nakrájejte.
  3. Lilkové „ skořápky „ vložte do vymazané zapékací misky a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut. Pak lilky vyndejte z trouby.
  4. Očištěné houby nakrájejte na menší kousky.
  5. V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte nakrájené houby a duste,až se odpaří tekutina z hub.
  7. Houby osolte , opepřete , k houbám vmíchejte nasekanou petrželku , nakrájenou dužinu lilku a duste 5 minut.
  8. Lilkové „skořápky „ naplňte houbovou náplní a posypte je sýrem .
  9. Lilek dejte do trouby a pečte 10-15 minut.
  10. Jogurt prošlehejte se solí a prolisovaným česnekem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat