Prostreno.cz

Rybí karbanátky ze dvou druhů ryb

Ke zdravému jídelníčku patří rybí maso. Karbanátky podávejte se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 539 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy19g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g mraženého rybího filé tresky
  • 200 g mraženého rybího filé lososa
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 4 plátky toustového chleba
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek strouhanky
  • Na smažení
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících rozehřátého másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak cibuli nechte vychladnout.
  2. Rybí filé nechte pozvolna rozmrazit , pak filé nakrájejte na proužky a poté na drobné kostičky cca 0.5 x 0.5 cm .
  3. Z toustového chleba odkrojte kůrku a střídku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybu.
  4. Ve větší míse smíchejte připravenou cibuli, nakrájenou střídku z toustového chleba, nakrájené ryby , vejce, kopr , sůl , kukuřičný škrob a mletý pepř.
  5. Důkladně vše promíchejte a ze směsi vytvarujte karbanátky.
  6. Obalte je ve strouhance a zvolna je z obou stran opečte v pánvi s rozehřátým olejem a máslem .
  7. Upečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.

TIP:

Karbanátky můžete připravit i bez obalování ve strouhance.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky ze dvou druhů ryb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat