Prostreno.cz

Kapr s citronovým máslem

Český kapr s delikatesní omáčkou .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 486 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filé kapra á 180 g - nejlépe vykoštěné
  • 1 lžička soli
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na omáčku
  • 1 ks větší šalotka
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 150 g rybího , nebo masového vývaru
  • 5 kuliček černého pepře
  • 150 g vychlazeného másla - nakrájené na kostky
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém rendlíku smíchejte velmi jemně nakrájenou šalotku , víno , vývar a kuličky pepře. Přiveďte k varu a vařte 5 minut .
  2. Snižte teplotu na minimum. Po částech zašlehejte metličkou nakrájené máslo, máslo musí být velmi studené ,přidávejte ho za stálého šlehání nejlépe po jedné kostce . (Vyzkoušejte dát máslo před použitím na 5 minut do mrazničky ) .
  3. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu , nejlépe už mimo zdroj tepla. Podle chuti omáčku osolte.
  4. Vyndejte kuličky pepře,nebo omáčku přeceďte.
  5. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej na střední teplotu.
  6. Kapra osolte z obou stran , obalte ho v hladké mouce a opečte z obou stran na oleji s máslem. Opčené porce ryby pokládejte na papírový ubrousek.
  7. Rybu podávejte s omáčkou , posypanou petrželkou .
  8. Můžete podávat například s cuketovými hranolky , krátce podušenými na másle.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr s citronovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat