Prostreno.cz

Jemná sekaná se zeleninou

Vděčný oběd , nebo večeře z jednoho pekáče . Šťavnatá sekaná chutná skvěle teplá i studená, hned po upečení i druhý den .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 209 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks menší cibule - oloupaná,nakrájená nadrobno
  • 1 ks oloupaná mrkev - nastrouhaná na hrubém struhadle
  • 100 g bílého zelí - jemně nakrájené
  • 3 lžíce jemné strouhanky
  • 6 lžic mléka
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce kečupu
  • 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Formu o velikosti přibližně 25 x 15 cm vymažte olejem .
  2. Ve větším rendlíku rozehřejte máslo.
  3. Přisypte připravenou zeleninu a na mírném ohni za občasného míchání duste 10 minut. Pak nechte zeleninu vychladnout .
  4. Do velké misky dejte maso , přidejte vychladlou zeleninu , kečup, strouhaný sýr , strouhanku , mléko , petrželku , vejce, worcester , sůl a pepř . Důkladně promíchejte , (nejlépe rukama) .
  5. Směs na sekanou vložte do vymazané formy , nebo jiné vhodné nádoby . Směs rukou lehce utlačte a zarovnejte , aby se vytvořila rovnoměrná vrstva bez vzduchových kapes.
  6. Sekanou dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 45 -50 minut .
  7. Na první polovinu pečení sekanou přikryjte například alobalem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jemná sekaná se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat