Prostreno.cz

Telecí guláš s rajčaty

Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Maso je připravené s mrkví a konzervovanými rajčaty.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 376 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic zakysané smetany
  • K přípravě
  • 650 g telecího plecka
  • 1.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 0.5 lžičky kajenského pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks velká cibule - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku - drobně nasekané
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml masového vývaru
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1 ks velká , oloupaná mrkev - nakrájená na plátky
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 1 hrnek čerstvé petrželky - nahrubo nasekané

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a obalte ho v mouce.
  2. V hrnci na rozehřátém sádle nechte lehce zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran .
  4. Maso osolte,posypte paprikou , kmínem , kajenským pepřem a dobře promíchejte.
  5. Maso zalijte vývarem a duste ,až je maso měkké.
  6. V polovině dušení přidejte k masu oloupanou , na plátky nakrájenou mrkev , rajčata , rajčatový protlak a drobně nasekaný česnek .
  7. Před dokončením zahustěte guláš instantní jíškou .
  8. Guláš podávejte se lžící zakysané smetany,posypaný petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,16g
  • Sacharidy:

    276,62g
    • Cukry:

      12,39g
  • Tuky:

    163,58g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat