Prostreno.cz

Pečená makrela se šťouchanými bramborami

Kari dodá rybě chuť exotiky . Určitě zařaďte ryby do jídelníčku častěji.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 237 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 800 g oloupaných brambor
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 ks malá,salátová okurka
  • K přípravě
  • 4 porce filé makrely
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte.
  2. K bramborám přidejte máslo , vlažné mléko a brambory rozmačkejte šťouchadlem na brambory .
  3. Mouku smíchejte s kari kořením , solí , pepřem a mletou paprikou .
  4. V takto připravené mouce obalte porce ryby .
  5. Ryby zvolna opečte na rozehřátém oleji s máslem.Opečené ryby položte na papírovou utěrku.
  6. Ryby podávejte se šťouchanými bramborami a okurkou nakrájenou na tenké plátky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(15 hlasů)

Valentýnska snídaně

(18 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená makrela se šťouchanými bramborami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat