Prostreno.cz

Kuřecí maso s exotickým kořením

Kuřecí maso s voňavým kořením , jako je například garam masala , římský kmín nebo kurkuma.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 70 kJ / 16 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 650 g vykostěných kuřecích stehen
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g zelených fazolek - můžou být mražené
  • 250 g konzervovaných rajčat
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • Na marinádu
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 0.5 lžičky koření garam masala
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 0.5 lžičky římského kmínu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. V zapékací misce prošlehejte jogurt, česnek, zázvor, garam masalu, kurkumu a kmín . Přidejte nakrájené kuřecí maso a dobře promíchejte.
  3. Přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. K masu v zapékací misce přidejte rajčata s nálevem , fazolky a vše osolte .
  6. Maso dejte do předehřáté trouby a pečte , až je maso měkké. Pokud je třeba , přidejte k masu trochu vody,nebo vývaru.
  7. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu přimíchejte k měkkému masu . Maso dejte ještě na 10 minut do trouby.
  8. Podávejte s rýží .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s exotickým kořením

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat