Prostreno.cz

Candát v těstíčku

Základem je opravdu kvalitní čerstvá ryba. Kromě candáta můžete připravit jakoukoli jinou bělomasou rybu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 359 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 plátky citronu
  • K přípravě
  • 4 porce chlazeného filé candáta - porce přibližně 180 g
  • Na obalení
  • 80 g hladké mouky - nebo podle potřeby
  • 2 ks žloutky
  • 2 ks bílky
  • 2 špetky soli
  • 1.5 lžičky mix koření na ryby
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 140 ml perlivé vody - nebo podle potřeby
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těstíčko – kromě bílků - promíchejte v misce.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho zlehka do směsi . Těstíčko by mělo mít hustější konzistenci. Podle potřeby přidejte mouku,nebo perlivou vodu.
  3. Kousky ryby obalujte v těstíčku a zvolna je opečte z obou stran na oleji.
  4. Ryby podávejte s plátkem citronu , posypané petrželkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Candát v těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat