Prostreno.cz

Rybí polévka s rýží

Rybí polévku si nemusíte vařit pouze během vánočních svátků v podobě té kapří – existuje řada dalších , dobrých receptů .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 110 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • K přípravě
  • 400 g filé štiky bez kostí a kůže
  • 150 g pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks větší mrkev
  • 100 g pastináku
  • 1 ks červená paprika
  • 1.6 l zeleninového vývaru
  • 8 kuliček pepře
  • 1 hrnek vařené celozrnné rýže
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička sušeného kerblíku

Postup přípravy

  1. Pórek omyjte a nakrájejte na plátky.
  2. Rybí filé nakrájejte na menší kousky.
  3. Česnek nakrájejte najemno.
  4. Oloupanou mrkev a oloupaný pastinák nakrájejte na slabší hranolky , papriku nakrájejte na proužky .
  5. Zahřejte vývar , přidejte mrkev, pastinák ,celý pepř a vařte 10 minut.
  6. Přidejte papriku, česnek , nakrájenou rybu ,pórek a vařte 10 minut.
  7. Dochuťte solí a kerblíkem , přidejte rýži a vařte 5 minut Polévku podávejte se snítkou kopru .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat