Prostreno.cz

Hovězí plátky plněné anglickou slaninou a žampiony

Šťavnaté plátky hovězího masa plněné anglickou slaninou, olivami , sušenými rajčaty a žampióny.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1010 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy8g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky hovězího masa - kýta ,loupaná plec
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 300 ml domácího masového vývaru
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na náplň
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks sušená rajčata v oleji
  • 150 g žampionů
  • 4 ks nasekané,zelené olivy
  • Na posypání
  • 1 ks bio citron – kůra

Postup přípravy

  1. Kůru z bio citronu nakrájejte na tenké nudličky .
  2. Plátky masa naklepejte,osolte je a posypte pepřem.
  3. Žampióny nakrájejte na tenké plátky , okapaná rajčata nakrájejte nadrobno.
  4. V rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje,přidejte nakrájené žampiony a míchejte, až se odpaří všechna tekutina.
  5. Přidejte rajčata,olivy a míchejte ještě 2-3 minuty. Jemně dochuťte solí a pepřem , nechte vychladnout.
  6. Na každý plátek masa položte plátek slaniny a připravenou směs hub .
  7. Maso stočte a ovažte potravinářským provázkem.
  8. Maso uložte do malé zapékací misky,nebo pekáčku , podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180°C doměkka. Podle potřeby přidejte během pečení vývar.
  9. Před dopečením posypte maso nakrájenou citronovou kůrou.
  10. Šťávu z masa zahustěte tmavou instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,49g
  • Sacharidy:

    135,38g
    • Cukry:

      24,34g
  • Tuky:

    200,07g
  • Vláknina:

    28,72g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky plněné anglickou slaninou a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat