Prostreno.cz

Polévka se zeleninou a mletým masem

Snadná ,sytá a chutná polévka z mletého masa a zeleniny. Zasytí a zahřeje.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 267 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g mletého masa - nejlépe mix hovězí a vepřové
  • 3 ks středně velké brambory
  • 1 ks větší mrkev
  • 60 g kořenového celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 l rajčatové šťávy
  • 400 ml vody
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička podravky natur
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky chilli vloček,nebo mletý pepř - volitelné

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte připravenou zeleninu a za stálého míchání 3-4 minuty restujte .
  4. Přidejte rajčatovou šťávu, vodu, tymián , sůl , podravku a vařte na mírném ohni 10 minut.
  5. V pánvi na 2 lžících oleje opečte mleté maso. Opékejte za stálého míchání 10 minut.
  6. Opečené maso přidejte do polévky a vařte 15 minut.
  7. Polévku můžete dochutit pepřem , nebo chilli vločkami. Pokud chcete polévku hodně hustou , můžete ji zahustit jíškou.

TIP:

Podravka Natur obsahuje pouze přírodní suroviny, neobsahuje žádná "éčka", ani glutaman sodný.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka se zeleninou a mletým masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat