Prostreno.cz

Salát s jáhly a pečeným pstruhem

Jednoduchý salát nejen k obědu , připravený z pečeného pstruha , jáhel , zeleniny a jablek .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 667 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g filé ze pstruha bez kostí - chlazené
  • 1 ks bio citron - šťáva a nastrouhaná kůra
  • 3 špetky soli
  • 2 plátky másla
  • 1 hrnek vařených jáhel - nebo pohanky
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 2 ks červená jablka
  • 1 ks avokádo
  • 150 g baby špenátu - nebo oblíbený zelený salát
  • Na ozdobu
  • 4 snítky kopru
  • Na zálivku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička pískového cukru

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku promíchejte v misce.
  2. Filety ze pstruha vložte do zapékací misky , ochuťte je citronovou šťávou a nastrouhanou citronovou kůrou , lehce je osolte ,přidejte 2 plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 20 -25 minut. Nechte vychladnout.
  3. Okurku a jablka omyjte a nakrájejte.
  4. Avokádo oloupejte , rozřízněte a vyjměte pecku. Dužinu nakrájejte na kostičky.
  5. Salát natrhejte , pokud použijete k přípravě baby špenát , lístky nechte celé.
  6. Pstruha nakrájejte na menší kousky.
  7. Všechny ingredience spolu s jáhly ,nebo pohankou nasypte do velké misky , přidejte zálivku , lehce promíchejte , ozdobte koprem a hned podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s jáhly a pečeným pstruhem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat