Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Vepřová panenka doplněná lahodnými jablky. Díky jablkům je vepřová panenka krásně šťavnatá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1031 kJ / 246 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky23g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks vepřová panenka - přibližně 700 g - 800 g
  • 2 ks jablka
  • 3 lžíce oleje
  • Na marinádu
  • 0.5 lžičky medu
  • 100 ml 100% jablečné šťávy
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně prošlehejte .
  2. Do marinády vložte vepřovou panenku ,marinádu do masa vetřete a maso marinujte minimálně 2 hodiny. Během marinování panenku alespoň jednou otočte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  4. Jablka nakrájejte na plátky.
  5. Do vymazaného malého pekáčku, nebo zapékací misky nasypte jablka a rozprostřete je po dně pekáčku.
  6. Vepřovou panenku opečte ze všech stran v pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje .
  7. Orestovanou panenku položte na jablka a maso dejte na 20 – 25 minut do předehřáté trouby , ( záleží , jak velká je vepřová panenka ) .
  8. Maso během pečení můžete přikrýt kouskem alobalu , aby panenka nebyla nahoře příliš opečená.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat