Prostreno.cz

Vánoční koláč s datlemi a medem

Koláč je ideální nejen na sváteční stůl. Skvěle se hodí na snídani i k odpolední kávě .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 558 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g sušených datlí - vypeckovaných
  • 2 ks menší banány
  • 2 ks vejce
  • 170 g medu
  • 400 g kompotovaného ananasu - nejlépe kostky
  • 100 ml ořechového oleje
  • 70 g vlašských ořechů - jemně nasekaných
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Větší kulatou formu vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  3. Ananas sceďte a nechte důkladně okapat.
  4. Datle a oloupané ,nakrájené banány nasypte do mixovací nádoby . Přidejte vejce , med, ananas , olej , kokos a vše nahrubo rozmixujte.
  5. Pomocí metličky vmíchejte prosetou mouku s kypřícím práškem a skořicí , nakonec vmíchejte ořechy.
  6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut.

TIP:

Pokud nemáte ořechový olej , použijte řepkový , případně slunečnicový .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vánoční koláč s datlemi a medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat