Prostreno.cz

Ryba s citronovou omáčkou

Na pánvi smažené rybí filé z candáta s máslovou omáčkou , citronovou šťávou a rozmarýnem je recept na lahodnou zdravou večeři .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1071 kJ / 256 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy21g
tuky19g

Ingredience na

  • K podávání
  • 3 plátky citronu
  • K přípravě
  • 2 ks chlazené filety candáta - případně jiná ryba
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • Na obalení
  • 6 lžic hladké mouky

Postup přípravy

  1. V pánvi nechte rozehřát máslo ,pak máslo nalijte do misky.
  2. K máslu přidejte snítku rozmarýnu , citronovou šťávu a misku dejte stranou .
  3. Ryby osolte ,opepřete a obalte je v hladké mouce.
  4. Na pánvi rozehřejte olej ,přidejte filety ,snítku rozmarýnu a opečte je zvolna z obou stran .
  5. Na filety nalijte máslovou omáčku a jen krátce prohřejte . Podávejte s plátky citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,80g
  • Sacharidy:

    149,80g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    198,00g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 256 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s citronovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat