Prostreno.cz

Karbanátky se žampionovou omáčkou

Tip pro milovníky krémových omáček a mletého masa. Karbanátky z hovězího masa v žampionové omáčce .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 3 ks rozšlehané vejce
  • 0.45 hrnku strouhanky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 0.5 lžíce hořčice
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • Na omáčku
  • 1 ks menší bílá cibule - nakrájená na plátky
  • 350 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • Na smažení
  • 6 lžic rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso , vejce, , worcestrovou omáčku, hořčici, česnek ,pepř , sůl a podle potřeby přidejte strouhanku .Směs dobře promíchejte.
  2. Ze směsi tvarujte karbanátky , které zvolna opečte v pánvi na oleji.
  3. Ve větším rendlíku rozehřejte máslo .
  4. K máslu přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte nakrájené žampiony a duste je na mírném ohni 10 minut.
  6. Žampiony za stálého míchání poprašte moukou , pak přidejte vývar ,smetanu a vařte za občasného promíchání 15 minut.
  7. Karbanátky podávejte přelité omáčkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se žampionovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat