Prostreno.cz

Treska s restovanou cibulí a česnekem

Treska pečená v troubě s brokolicí a bramborami , podávaná s restovanou cibulí s česnekem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 409 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce chlazené tresky - á 180 g
  • 500 g malých brambor
  • 1 lžička soli
  • 1 ks malá brokolice
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks větší cibule - nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky nakrájené na plátky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte doměkka . Uvařené brambory sceďte a nakrájejte je na čtvrtky.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky , nasypte je do mírně osolené vařící vody a vařte 5 minut.Pak brokolici sceďte.
  3. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  4. Pekáček vymažte olejem , do pekáčku nasypte nakrájené brambory a růžičky brokolice.
  5. Porce ryby osolte , opepřete a položte je do pekáčku na zeleninu .
  6. Vše pokapejte máslem a přidejte víno.
  7. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut.
  8. Mezitím v pánvi na 2 lžících oleje a lžíci másla orestujte dozlatova nakrájenou cibuli a česnek. Dejte pozor , aby se česnek nespálil , lepší je přidat česnek k cibuli až po několika minutách.
  9. Ryby se zeleninou podávejte posypané orestovanou cibulí s česnekem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s restovanou cibulí a česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat