Prostreno.cz

Hovězí na červeném víně

Snadný , klasický recept z francouzské kuchyně .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 778 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - krk , nebo zadní
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g anglické slaniny - nakrájená na tenké proužky
  • 1 ks oloupaná,nakrájená šalotka
  • 1 ks větší mrkev
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený na plátky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml suchého červeného vína
  • 150 ml vody
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petržele

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky osolte ho a opepřete.
  2. V malém pekáčku na oleji krátce orestujte nakrájenou šalotku a slaninu.
  3. Přidejte maso a orestujte ho z obou stran, aby se „ zatáhlo“.
  4. K masu přidejte očištěnou ,drobně nakrájenou mrkev , nakrájený česnek a maso posypte tymiánem .
  5. Ve vodě rozmíchejte rajčatový protlak a spolu s vínem ho přidejte k masu.
  6. Maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180° C doměkka.
  7. Omáčku z masa zahustěte kukuřičným škrobem a podle potřeby dochuťte .
  8. Maso můžete podávat s oblíbenou dušenou zeleninou a s bramborovou kaší .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat