Prostreno.cz

Hovězí karbanátky s cibulí

Karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého , libového hovězího masa
  • 2 ks velké ,červené cibule
  • 0.5 lžíce chilli omáčky - nebo 2 lžíce ostrého kečupu
  • 2 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 100 ml 33% smetany
  • 4 špetky soli
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na smažení
  • 2 lžíce sádla
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na plátky a nechte ji zesklovatět v pánvi na lžíci sádla .Cibuli nechte vychladnout.
  2. Maso dejte do větší misky, přidejte cibuli , smetanu, vejce, sůl, chilli omáčku, podle potřeby strouhanku a vše důkladně promíchejte-nejlépe rukama.
  3. Ze směsi tvarujte karbanátky , které obalte v hladké mouce.
  4. V pánvi rozehřejte lžíci sádla a olej.
  5. Karbanátky zvolna opečte z obou stran na oleji se sádlem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí karbanátky s cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat