Prostreno.cz

Rybí filé s pistáciemi

Rybí filé okořeněné směsí koriandru , kurkumy ,česneku a papriky Filé skvěle doplní pečené brambory a rukola s cherry rajčaty.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 242 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 porce rybího filé á 180 g - treska , candát , štika
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 600 g brambor
  • 1 lžíce soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 150 g rukoly
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 10 ks nakládaných cherry rajčat
  • 2 lžíce pražených pistácií nebo mandlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 2 špetky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky česnekového prášku
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a nasypte je do malého, vymazaného pekáčku.
  2. Brambory pokapejte 2 lžícemi oleje , osolte, posypte oreganem a dejte do trouby předehřáté na190° C. Pečte dozlatova.
  3. Porce ryby z obou stran osolte , posypte je koriandrem , sušeným česnekem ,kurkumou a paprikou.
  4. V pánvi na 2 lžících oleje a jedné lžíci másla ryby zvolna opečte z obou stran.
  5. Rukolu nasypte do misky, přidejte okapaná cherry rajčata, nasekané pistácie , nebo mandle ,2 lžíce olejového oleje , špetku soli , špetku mletého pepře a pokapejte citronovou šťávou . .
  6. Na talíře rozdělte rukolu s rajčaty ,pečené brambory , přidejte rybu a hned podávejte.

TIP:

Nakládaná rajčata koupíte ve větších supermarketech.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s pistáciemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat