Prostreno.cz

Jehněčí na kmínu

Jehněčí maso se dá připravit na mnoho způsobů .Vyzkoušejte jehněčí na kmínu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 234 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g zadní jehněčí kýty
  • 1 lžička soli
  • 1.5 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžička chilli vloček - volitelné
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks velká bílá cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájený na tenké plátky
  • 250 ml masového vývaru
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 150 ml suchého sherry
  • Na posypání
  • 1 hrnek nahrubo nakrájeného koriandru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší plátky .
  2. Koření promíchejte v nízké rovné misce.
  3. Do misky přidejte plátky masa a maso v koření obalte , koření vetřete do masa.
  4. Misku přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  5. V malém pekáčku rozehřejte olej a maso opečte na oleji z obou stran . Pokud vám v misce zbylo koření , přidejte ho k masu .
  6. K masu přisypte nakrájenou cibuli , česnek , přidejte vývar , suché sherry a maso pokapejte sójovou omáčkou .
  7. Přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190°C doměkka.
  8. Měkké maso posypte nakrájeným koriandrem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,60g
  • Sacharidy:

    96,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    114,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 55 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na kmínu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat