Prostreno.cz

Kuřecí prsa s orzem a kapary

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Skvěle se hodí například ke kuřecímu masu s kapary.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 412 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 plátky kuřecích prsou á 180 g
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce směsi sušeného koření - oregano,šalvěj,tymián
  • 0.5 lžičky soli
  • 120 g těstovin orzo
  • 1 ks malá cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce kaparů
  • 100 ml 33% smetany
  • Na posypání
  • 4 lžíce strouhaného sýra - nejlépe parmezánu

Postup přípravy

  1. Porce kuřete osolte , posypte kořením a v pánvi na 4 lžících oleje s 1 lžící másla opečte maso doměkka.
  2. Omytou cuketu podélně rozkrojte a poté příčně nakrájejte na tenké plátky.
  3. Kapary nasekejte nahrubo.
  4. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  5. Orzo připravte podle návodu na obalu .
  6. Ve středně velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nakrájenou cuketu a orestujte ji lehce z obou stran.
  7. Přidejte dobře okapané ,měkké orzo ,smetanu a přibližně 3-5 minut míchejte.
  8. V jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce másla , přidejte česnek , kapary a míchejte 2-3 minuty.
  9. Kuřecí maso podávejte s orzem s cuketou , kapary s česnekem , posypané strouhaným sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,92g
  • Sacharidy:

    36,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    129,58g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa s orzem a kapary

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat