Prostreno.cz

Frittata na plechu

Frittata je italské jídlo podobné omeletě .Pro více strávníku nemusíte připravovat jednotlivé omelety, můžete udělat jednu velkou frittatu .Je to jednodušší a stejně chutné .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 12 ks velkých vajec
  • 200 ml mléka
  • 280 ml 33% smetany
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 ks středně velké brambory - oloupané, nakrájené na kostičky
  • 1 ks velká zelená paprika - nakrájená na kostičky
  • 200 g šunky - nakrájená na kostičky
  • 2 ks jarní cibulky s natí - drobně nakrájené
  • Na posypání
  • 200 g strouhaného sýra - nejlépe čedar
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C .
  2. Vyšší plech o velikosti přibližně 38 cm x 28 cm vymažte olejem.
  3. Ve velké misce metličkou rozšlehejte vejce, mléko, smetanu, hořčici, sůl a pepř .
  4. Nakrájené brambory nasypte na vymazaný plech ,přikryjte je například alobalem a pečte asi 10 - 15 minut, aby byly skoro měkké.
  5. Vyjměte je z trouby a posypte je nakrájenou paprikou , nakrájenou šunkou , jarní cibulkou a opatrně a rovnoměrně nalijte na povrch vaječnou směs.
  6. Pečte 25–30 minut, nebo dokud nůž vložený do středu nevyjde čistý.
  7. Nakonec posypte rovnoměrně sýrem a dejte na 5 minut zpět do trouby , aby se roztavil sýr.

TIP:

Na frittatu můžete použít jakýkoli druh sýra, který preferujete.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,02g
  • Sacharidy:

    78,76g
    • Cukry:

      13,40g
  • Tuky:

    191,60g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata na plechu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat