Prostreno.cz

Vepřové maso na bílém víně

Vepřové maso , brambory a mrkev se šalvěji .Vše z jednoho rendlíku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 560 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kotleta bez kostí kýta, nebo plec
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce sádla
  • 600 g malých brambor - oloupané , nakrájené na kostky
  • 1 ks větší mrkev - očištěná , nakrájená na plátky
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1 ks bobkový list
  • Na vymazání
  • 1 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Pekáček , nebo rendlík vhodný na pečení v troubě vymažte sádlem .
  2. Maso osolte , opepřete , z masa vytvarujte váleček a ovažte ho potravinářským provázkem.
  3. Troubu předehřejte na 190°C.
  4. Maso vložte do vymazaného pekáčku ,nebo rendlíku , přidejte víno, lžíci sádla , bobkový list a přikryté dejte do předehřáté trouby . Pečte 35 minut.
  5. K masu nasypte oloupané , na kostky nakrájené brambory, očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a šalvěj. Pokud je třeba ,přidejte k masu trochu vody ,nebo vývar.
  6. Maso přikryjte , dejte zpět do trouby a pečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,70g
  • Sacharidy:

    124,13g
    • Cukry:

      6,73g
  • Tuky:

    122,51g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat