Prostreno.cz

Zeleninová polévka se sýrem

Zeleninový krém s anglickou slaninou a sýrem čedar .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 357 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g brambor
  • 250 g květáku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 l zeleninového vývaru
  • Na posypání
  • 150 g sýra čedar - nakrájený na tenké nudličky
  • 4 stonky nati jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky , nebo nakrájejte.
  4. V hrnci na rozehřáté lžíci oleje lehce orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu . Větší polovinu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  5. Ke slanině v hrnci přidejte nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  6. Přidejte brambory , květák , zalijte vývarem a vařte , až je zelenina měkká.
  7. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  8. Přilijte smetanu a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s orestovanou slaninou , posypanou natí jarní cibulky a nakrájeným sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,40g
  • Sacharidy:

    53,60g
    • Cukry:

      15,67g
  • Tuky:

    183,06g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat