Prostreno.cz

Dušené hovězí maso

Dušené hovězí maso s kari kořením , římským kmínem a kokosovým mlékem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 45min

    15min příprava

    2h a 30min vaření

  • 913 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa na dušení - kližka , hovězí krk
  • 1 ks velká , nakrájená cibule
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 400 ml neslazeného kokosového mléka
  • 0.5 lžíce mletého kari koření
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 300 ml vody
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžíce bio hovězího sypkého vývaru - nebo bio bujon
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 snítky nakrájeného koriandru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na stejně velké kousky a opečte ho v hrnci na oleji spolu s oloupanou , nakrájenou cibulí.
  2. Maso posypte kmínem , solí , pepřem , přidejte sypký vývar , česnek ,podlijte vodou a přikryté duste doměkka.
  3. V kokosovém mléce rozmíchejte kari koření s moukou a kokosové mléko přidejte k masu. Duste ještě 10-15 minut.
  4. Podávejte s rýží , posypané nakrájeným koriandrem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,00g
  • Sacharidy:

    191,00g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    182,38g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat