Prostreno.cz

Brokolicová polévka s vejcem

Polévka plná chutí , podávaná s pošírovaným vejcem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 95 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 ks pošírovaná vejce
  • K přípravě
  • 0.5 ks pórku
  • 1 ks malá brokolice
  • 2 l vody
  • 1 kostka bio zeleninový bujón
  • 150 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 špetky chilli vloček

Postup přípravy

  1. Omytý pórek nakrájejte na silné plátky .
  2. Brokolici rozdělte na růžičky .
  3. Vodu přiveďte k varu , přidejte pórek , brokolici , bujón a vařte do měkka.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem , přidejte smetanu a podle potřeby dochuťte solí . Nechte projít varem.
  5. Polévku podávejte s pošírovaným vejcem , posypanou chilli vločkami a pokapanou olejem .
  6. Ve vyšším rendlíku přiveďte k varu 1,5 l vody , jakmile se začne vařit, vlijte do ní lžíci vinného octa. „Vodu nesolte! Podle počtu porcí rozdělte vajíčka jednotlivě do mističek, ale pozor, aby se žloutek nepromísil s bílkem. Vodou v rendlíku rychle zamíchejte lžící, aby vznikl vír,“ doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Ve víru se žloutek krásně obalí v bílku. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2 až 3 minuty. Stejně pokračujte s dalšími vejci.
  7. Polévku můžete ozdobit lístky bazalky .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(29 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brokolicová polévka s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat