Ingredience na
- K přípravě
- 380 g
hladké mouky
- 1 lžička
jedlé sody
- 2 lžičky
mletého zázvoru
- 1 lžička
mletého nového koření
- 200 g
změklého másla
- 180 g
tmavého cukru
- nejlépe muscovado
- 3 ks
vejce
- lehce rozšlehaná
- 1 lžíce
čerstvého , strouhaného zázvoru
- 250 ml
zakysané smetany
- pokojové teploty
- 70 ml
mléka
- 200 g
melasy
- Na polevu
- 180 g
moučkového cukru
- 1 lžička
mletého zázvoru
- 2 lžíce
vody
- nebo podle potřeby
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
TIP:
Třtinová melasa je cenný vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru. Obsahuje všechny biologicky účinné látky z původní rostliny. Třtinovou melasu koupíte ve větších supermarketech , nebo prodejnách se zdravou výživou . Muscovado je tmavý typ cukru s jemnými krystalky, má výbornou plnou chuť, která ovlivní chuť konečného pokrmu.