Prostreno.cz

Pečená jehněčí plec

Tento recept je inspirovaný Řeckem. Všechno upečte v jednom pekáči a chutě se skvěle propojí . Mladé maso je velmi šťavnaté a křehké, v kombinaci s česnekem a olivami chutná skvěle .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 885 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.2 kg vykostěné jehněčí plece
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks bio mandarinka - nebo dobře omytá ne bio
  • 80 g černých oliv bez pecek
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu - nebo lžička sušeného
  • 1 lžička lžička chilli vloček
  • 300 ml masového vývaru
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 70 g rajčatového protlaku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° .
  2. Maso osolte , opepřete , sůl a pepř důkladně vetřete do masa.
  3. Z masa vytvarujte váleček a ovažte ho potravinářským provázkem.
  4. Na dno pekáčku nasypte na poloviny překrojený ,oloupaný česnek a přidejte mandarinku nakrájenou na plátky .
  5. Na tento „ základ“ položte připravené maso , kolem masa nasypte olivy.
  6. Maso posypte rozmarýnem, chilli vločkami , přidejte víno , vývar , ve kterém rozmíchejte rajčatový protlak , přikryjte a dejte do trouby.
  7. Pečte doměkka. Délka pečení závisí na kvalitě masa.
  8. Před podáváním maso nakrájejte na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,00g
  • Sacharidy:

    131,90g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    39,68g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat