Prostreno.cz

Salát z bulguru

Je skvělý jako příloha ke grilované rybě, ale i sám o sobě jako lehký oběd. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 732 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g bulguru
  • 1 ks mrkev
  • 150 g červeného zelí
  • 1 ks cibule
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 0.5 hrnku nasekané zelené petrželky
  • Na posypání
  • 8 snítek medvědího česneku - nebo jiná oblíbená bylinka
  • Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 špetky chilli vloček - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu , poté nechte vychladnout.
  2. K bulguru přidejte očištěnou nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou okurku , petrželku a červené zelí nakrájené nadrobno ,nebo nastrouhané na hrubém struhadle .
  3. Olej důkladně prošlehejte s citronovou šťávou , solí a chilli vločkami .
  4. Salát přelijte zálivkou a promíchejte.
  5. Před podáváním bohatě posypte nakrájenými lístky medvědího česneku , nebo jinou oblíbenou bylinkou .
  6. Salát můžete doplnit bílým jogurtem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,11g
  • Sacharidy:

    129,14g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    102,99g
  • Vláknina:

    25,10g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z bulguru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat