Prostreno.cz

Polévka z rajčatového pyré

Sytá rajčatová polévka , kterou můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 245 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks malý fenykl
  • 0.5 lžičky chilli pasty
  • 400 g rajčatového pyré (passata)
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Fenykl rozkrojte napůl , odkrojte stonky a vykrojte tvrdší dřevnatou část . Odstraňte vnější tvrdé listy a fenykl nakrájejte na tenké plátky..
  2. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájejte .
  3. V hrnci na rozehřátém olej nechte cibuli zesklovatět, přidejte nakrájený fenykl , oloupaný , nakrájený česnek , chilli pastu a minutu míchejte.
  4. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  5. Přidejte rajčatové pyré a vařte 5 minut .
  6. Polévku rozmixujte , dochuťte solí , pomerančovou šťávou a cukrem.
  7. Podávejte se zakysanou smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,60g
  • Sacharidy:

    168,50g
    • Cukry:

      119,00g
  • Tuky:

    121,33g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z rajčatového pyré

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat