Prostreno.cz

Kuře pečené v červeném víně

Kuře pečené v červeném víně se šalotkami a houbami .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 414 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky drceného černého pepře
  • 6 ks šalotek
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g žampionů - nakrájené na silnější plátky
  • 400 ml dobrého červeného vína
  • 1 ks bobkový list
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 80 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Naporcované kousky kuřete osolte a obalte je v hladké mouce.
  3. Kousky opečte v pekáčku na oleji s kostkami anglické slaniny .
  4. K masu přidejte oloupané šalotky , ,bobkový list ,oloupaný česnek , tymián a vše posypte pepřem , přidejte červené víno a vývar.
  5. Maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby , pečte 30 minut.
  6. Maso odkryjte , k masu přidejte žampiony a maso dejte odkryté zpět do trouby. Pečte ,až je maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,10g
  • Sacharidy:

    231,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    156,67g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře pečené v červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat