Prostreno.cz

Ryba dušená na špenátu

Ryba dušená se špenátem s jemně pikantní smetanou ,připravená v troubě .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 294 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce chlazené filé z tresky - nebo jiná ryba
  • 250 g listového špenátu - čerstvého
  • 250 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Do zapékací misky nasypte opraný špenát.
  3. Ve smetaně rozmíchejte instantní jíšku, sypký kuřecí vývar ,citronovou kůru a hořčici.
  4. Smetanou přelijte špenát a zapékací misku dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  5. Misku vyndejte z trouby , smetanu promíchejte a do smetany vložte osolené a opepřené porce ryby.
  6. Misku s rybou dejte do trouby a duste přibližně 25 -30 minut-podle druhu použité ryby a velikosti porce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,30g
  • Sacharidy:

    119,10g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    112,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená na špenátu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat