Prostreno.cz

Dušená zelenina s rýží

Rýže a spousta zeleniny nikdy nezklame.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy24g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže
  • K přípravě
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malá brokolice
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks malá, žlutá cuketa
  • 4 stonky čerstvého zeleného chřestu
  • 200 g žampionů
  • 1 ks jarní cibulka s natí
  • Na omáčku
  • 3 lžíce bio sójové omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 120 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek

Postup přípravy

  1. V malé misce prošlehejte metličkou všechny suroviny na omáčku .
  2. Brokolici rozdělte na malé růžičky.
  3. Papriku, cuketu ,cibulku a očištěný chřest nakrájejte na kousky. Žampiony nakrájejte na plátky .
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo , přisypte nakrájenou zeleninu a na mírném ohni 5 minut restujte.
  5. Přidejte omáčku a zeleninu duste přibližně 15 minut , neměla by být rozvařená .
  6. Zeleninu podávejte s rýží , posypanou sezamovými semínky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená zelenina s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat