Prostreno.cz

Rýžový salát s tuňákem

Tuňák je univerzální surovina, která se hodí skoro do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik , nebo oběd do práce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 577 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 hrnku rýže basmati
  • 400 g tuňáka v olivovém olej
  • 1 snítka čerstvé bazalky – lístky - nebo jiná oblíbená bylinka
  • 250 g cherry rajčat - nakrájená na polovinu
  • 1 ks salátová okurka - podélně překrojená , nakrájená na tenké plátky
  • 250 g konzervovaných fazolí - bílé, nebo červené , propláchnuté vodou
  • 200 g čerstvého sýra - rozdrobeného
  • 1 ks malá červená cibule - nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce červeného vinného octa

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu .Uvařenou rýži propláchněte studenou vodou a nechte ji okapat.
  2. Okapanou rýži nasypte do velké mísy.
  3. Tuňáka sceďte a přidejte ho k rýži .
  4. Přidejte ostatní suroviny a salát promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,30g
  • Sacharidy:

    122,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    27,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rýžový salát s tuňákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat