Prostreno.cz

Salát z pečeného květáku

Salát z květáku pečeného v troubě, řapíkatého celeru a ořechů je vhodný jako předkrm i příloha k masu nebo rybě.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 735 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks středně velký květák
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 hrnku ořechů nebo mandlí
  • 3 lžíce nakrájené hladkolisté petrželky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku semínek granátového jablka
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje
  • Na zálivku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky medu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na velmi malé růžičky a nasypte je v jedné vrstvě do vymazané zapékací misky .
  2. Květák pokapejte 3 lžícemi oleje , zlehka promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190° C , pečte 25 až 30 minut.
  3. Ořechy nebo mandle opražte na suché pánvi a pak je nahrubo nasekejte .
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce .
  5. Ještě vlažný květák nasypte do misky.
  6. Přidejte ořechy , nakrájený celer , petrželku a zálivku.
  7. Promíchejte a posypte jadérky granátového jablka .Hned podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(11 hlasů)

Snídaně z lásky

(35 hlasů)

Vláčný mazanec

(27 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z pečeného květáku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat