Prostreno.cz

Kuličky z jehněčího masa

Dají se různě ochucovat a připravit na mnoho způsobů. Lze je péct v troubě i na pánvi . Masové kuličky mohou být pokaždé jiné, stačí vědět, čím je ochutit.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého jehněčího masa - nejlépe jehněčí plec
  • 5 lžic vařené rýže
  • 2 plátky toustového chleba
  • 100 ml perlivé vody
  • 100 ml jogurtu
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 ks menší červená paprika - nakrájená na kostičky
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 1 lžička soli
  • 250 ml masového vývaru
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Odstraňte kůrky z chleba a plátky chleba rozdrobte do mísy.
  2. Přidejte vodu a jogurt a nechte chléb chvíli nabobtnat.
  3. Mleté maso a ostatní ingredience přidejte do misky s chlebem a rukama promíchejte. Směs nechte 10 minut odpočinout.
  4. Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky.
  5. Kuličky opečte v pánvi na oleji a pak je uložte do zapékací misky.
  6. Kuličky podlijte vývarem a dejte je na 45 minut do trouby předehřáté na 190 ° C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,20g
  • Sacharidy:

    214,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    137,07g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí filé v mandlové mouce

(3 hlasů)

Polévka z pečené mrkve

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuličky z jehněčího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat