Prostreno.cz

Hovězí maso dušené s mrkví

Není to klasické maso v mrkvi , na jaké jste zvyklí ze školní jídelny . Tato příprava chutná skvěle , a nejlépe chutná s bramborovou kaší .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 232 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - loupaná plec ,nebo zadní
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 350 ml světlého piva
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks mrkve
  • 120 ml vody
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného libečku
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky .
  2. Smíchejte mouku , sůl , kajenský pepř a kostky masa v takto připravené mouce obalte.
  3. Maso nasypte do zapékací misky ,přidejte oloupanou , nakrájenou cibuli a maso pokapejte 4 lžícemi oleje.
  4. K masu přilijte pivo , pokud možno ne přes maso , ( aby se neodstranila mouka z masa ) ,přidejte rajčatový protlak rozmíchaný ve vodě a maso posypte libečkem.
  5. Maso přikryjte , dejte do trouby předehřáté na 190° C a pečte doměkka.
  6. V polovině pečení přidejte k masu oloupanou , na větší kousky nakrájenou mrkev .
  7. Před podáváním ozdobte natrhanými snítkami tymiánu .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat