Prostreno.cz

Rýže s mangem

Pokud grilujete kuře, vepřové maso nebo mořské plody vyzkoušejte jako přílohu rýži s mangem. Rýži s mangem můžete podávat i samostatně.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy19g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks zralé mango - oloupané , nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce velkých rozinek
  • 1 ks malá červená cibule - nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 5 lžic 100 % pomerančové šťávy
  • 140 ml neslazeného kokosového mléka
  • 400 ml vody - + další podle potřeby
  • 1 hrnek rýže - hrnek 250 ml
  • 4 špetky soli
  • 1 ks jarní cibulka - nakrájená na jemné plátky

Postup přípravy

  1. V rendlíku na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  2. Přidejte rozinky , nakrájené mango a za občasného míchání restujte 1- 2 minuty . Nepřehánějte to s mícháním , aby se mango nerozpadlo. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  3. Ve velkém hrnci zahřejte máslo, přidejte skořici , pomerančovou šťávu, kokosové mléko , vodu a vše přiveďte k varu.
  4. Vmíchejte propláchnutou rýži a na mírném ohni , za častého míchání vařte, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Pokud se tekutina odpaří a rýže ještě není uvařená, přidávejte podle potřeby vodu a pokračujte ve vaření, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby rýži osolte. Odstavte z ohně a nechte lehce vychladnout.
  5. Směs manga opatrně vmíchejte do rýžové směsi, aby se mango nerozpadlo. Posypte zelenou cibulkou a podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s mangem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat