Prostreno.cz

Jehněčí kotlety s kořenovou zeleninou

Jehněčí maso pečené v troubě spolu s kořenovou zeleninou . Příprava nevyžaduje mnoho práce ani nádobí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks jehněčí kotlety
  • 4 ks velké karotky - očištěné, nakrájené na hranolky
  • 120 g celeru - očištěný , nakrájený na hranolky
  • 1 ks pastinák - očištěný , nakrájený na hranolky
  • 2 ks červené cibule
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu - nejlépe pouze lístky
  • 2 stroužky česneku - nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ° C .
  2. V misce smíchejte olej , nadrobno nasekaný rozmarýn ,nebo pouze lístky a drobně nakrájený česnek.
  3. Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, med , sůl a pepř .
  4. Cibuli a kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na větší ,přibližně stejně velké kousky .
  5. Zeleninu nasypte do misky , přidejte polovinu marinády a promíchejte.
  6. Druhou polovinou potřete důkladně kotlety . Marinádu vetřete do masa.
  7. Zeleninu i s marinádou nasypte v jedné vrstvě na plech . Plech dejte do trouby a pečte 15 minut , alespoň jednou zeleninu promíchejte.
  8. Poté na zeleninu položte kotlety a plech dejte do zpět trouby. Pečte , až je maso měkké, doba závisí na kvalitě masa.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety s kořenovou zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat