Prostreno.cz

Pstruzi pečení na bramborách

Skvělé pečené ryby s bramborami a citronem z jednoho pekáčku .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 218 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg malých brambor
  • 3 ks menší , vykuchaní pstruzi
  • 1.5 lžičky soli
  • Na náplň
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 2 ks limetky - nakrájené na plátky
  • Na potření
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžičky drceného barevného pepře

Postup přípravy

  1. Malý pekáček vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory důkladně omyjte a uvařte je v osolené vodě skoro doměkka , budete je péct ještě v troubě. Uvařené brambory sceďte , nakrájejte je na silnější plátky , nasypte je do připraveného pekáčku a rozprostřete je po dně .
  3. Ryby omyjte , osušte , osolte a naplňte je plátky limetky a větvičkou rozmarýnu . Pstruhy položte na brambory.
  4. Ingredience na potření ryb promíchejte v misce , směsí pokapejte brambory a potřete ryby . Pekáček přikryjte a dejte na minimálně 30 minut do chladničky .
  5. Pstruhy pečte odkryté v troubě předehřáté na 190 ° C 25-30 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,80g
  • Sacharidy:

    93,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    106,47g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 52 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruzi pečení na bramborách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat