Prostreno.cz

Bábovka s lískovými ořechy a špaldovou moukou

Bábovka je díky ořechům chuťově bohatá, je vláčná a nadýchaná .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1544 kJ / 369 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy57g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky
  • 1 hrnek drobně nasekaných lískových ořechů
  • 0.5 hrnku krystalového cukru
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 0.5 hrnku rostlinného oleje
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Formu na bábovku , nebo kulatou formu na dort s otvorem vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
  3. Smíchejte zvlášť suché ingredience: prosetou špaldovou a polohrubou mouku , skořici, prášek do pečiva , vanilkový cukr , nasekané oříšky a krystalový cukr.
  4. V jiné míse smíchejte olej, vejce a mléko.
  5. Nakonec smíchejte suchou a mokrou složku těsta. Lehce a krátce promíchejte a těsto nalijte do formy. Stěrkou uhlaďte vršek těsta.
  6. Ihned dejte péct do předehřáté trouby , pečte přibližně 50 minut.
  7. Bábovku nechte 10-15 minut po upečení vychladnout ve formě. Poté ji přikryjte talířem a obraťte.

TIP:

K přípravě použijte hrnek o objemu 250 ml .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,35g
  • Sacharidy:

    434,60g
    • Cukry:

      204,80g
  • Tuky:

    204,43g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 369 kcal

46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bábovka s lískovými ořechy a špaldovou moukou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat