Prostreno.cz

Dušené hovězí s pastinákem a mrkví

Hovězí maso dušené v troubě s pastinákem , česnekem a mrkví.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 135 kJ / 32 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - loupaná plec, krk, zadní
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks pastinák
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks bobkový list
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička medu
  • 300 ml teplé vody
  • 1 kostka bio hovězího bujónu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Maso nakrájejte na menší kousky ,oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. V pekáčku , nebo v rendlíku vhodném na pečení v troubě nechte rozehřát olej , přidejte maso , cibuli a restujte za stálého míchání přibližně 2 -3 minuty.
  4. V teplé vodě nechte rozpustit bujón , důkladně promíchejte a přidejte k masu.
  5. Maso osolte , přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C. Duste hodinu.
  6. Pastinák a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky . Oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  7. Maso vyndejte z trouby, k masu přidejte mrkev , pastinák , česnek , celý pepř , bobkový list a med .
  8. Přikryjte , dejte zpět do trouby a duste , až je maso měkké .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí s pastinákem a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat