Prostreno.cz

Treska se smetanovými žampióny

Treska dušená na víně s dušenými žampióny . Lehké a zdravé .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 434 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce tresky á 180 g - nejlépe chlazené
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks šalotka - oloupaná,drobně nakrájená
  • 300 g žampiónů
  • 150 g bílého vína
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla a lžíci oleje , přisypte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět .
  2. Houby nakrájejte na silnější plátky a nasypte je k šalotce . Přidejte smetanu ve které rozmíchejte škrob a duste 10-15 minut . Houby podle chuti osolte .
  3. Porce ryby osolte a opepřete.
  4. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje . Na máslo s olejem položte porce ryby , ryby podlijte vínem a duste podle druhu ryb a velikosti porcí 15-20 minut. Během dušení posypte ryby tymiánem .
  5. Ryby podávejte s připravenými žampióny se smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,70g
  • Sacharidy:

    191,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    210,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska se smetanovými žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat