Prostreno.cz

Polévka z ředkviček

Ředkvičky se nejčastěji konzumují syrové, chutné jsou například do salátů ,nebo pomazánek . Uplatní se však i v teplé kuchyni, kde jsou i při tepelné úpravě velmi chutné .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 159 kJ / 38 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g ředkviček
  • 2 stroužky česneku - oloupaný,nakrájený na plátky
  • 1 ks malá cibule - nakrájená nadrobno
  • 2 ks středně velké brambory
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 ks ředkvičky - nakrájené na tenké plátky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky nakrájejte .
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostky .
  3. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte brambory , ředkvičky , vodu a kostku bujónu . Vařte 15 – 20 minut.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Přidejte smetanu ,podle chuti osolte , opepřete a nechte projít varem.
  7. Před podáváním posypte pažitkou a ozdobte plátky ředkvičky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,02g
  • Sacharidy:

    116,60g
    • Cukry:

      14,50g
  • Tuky:

    221,73g
  • Vláknina:

    30,50g

Aktivita pro spálení: 38 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z ředkviček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat